Om økonomi

Magasin med tips og guides inden for økonomi

  • Forside
  • Forsikring
  • Lån

Sådan finder du en billig forsikring

februar 27, 2021 by admin Skriv kommentar

Mand arbejder på sin computer med papirer

Vi mennesker elsker at leve livet til det yderste, og der er mange måder at gøre det på. Om det er at tage på road trip, dyrke vores sportsgrene eller få fingrene i vores drømmehus. Uanset hvad er der i hvert fald ikke noget, der skal holde os fra at leve det liv, vi drømmer om. Men det er ikke til at komme uden om, at selve det at leve livet er forbundet med en stor risiko, da der konstant kan ske ting og sager, som ingen havde set komme. Denne risiko kan sommetider ende med at koste dig dyrt, hvis ikke du har styr på dine forsikringer. Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan finde frem til de bedste forsikringer, der ikke behøver at koste en formue.

Find ud af, hvad du har brug for

Forsikringer er er ret bredt begreb, og derfor er det vigtigt at få styr på, hvad du egentlig har brug for at få forsikret. Hvis du ikke har styr på det, er det sådan set umuligt at finde frem til den helt rette forsikring for dig. Derfor skal du bruge lidt tid på at finde ud af, hvilken type af forsikring der passer dig bedst. Hvis du for eksempel dyrker noget sport, som er farligt, kunne det være en idé at få fat i en forsikring, der kunne dække ved sportslige skader. Hvis du har et hus, der kunne være udsat for uheldige ting, kunne det være en idé at forbedre sin husforsikring. Det at finde den helt rette forsikring kræver derfor, at man er i stand til at finde ud af, hvad man egentlig har brug for at få forsikret. Der er mange måder at gøre det på, men det er en nødvendighed for at komme videre.

Sammenlign de forskellige muligheder på nettet

Når du så har fundet ud af, hvilke slags forsikringer der kunne passe dig og din økonomiske situation i øjeblikket, er det tid til at finde frem til de egentlig forsikringer. Dette kan gøres på mange smarte måder. En af de måder, som er klart bedst til at finde frem til den forsikring, der passer det enkelte individ bedst, er ved at gå på nettet. Her kan du finde en masse sider, hvor det er muligt at sammenligne forskellige forsikringer. På den måde er det muligt for dig at få alle de ting, du gerne ser i en forsikring, til den absolut billigste pris. Når du sammenligner de forskellige muligheder, bliver valget hurtigt meget let at træffe, så det er bestemt en mulighed.

Uheldet kan være ude

Måske er du en af dem, der tænker, at uheldet aldrig rammer dig. Denne tankegang er farlig, da det sagtens kan være, at du indtil videre er sluppet for uheld af den værste skuffe, men det betyder ikke, at du også har heldet med dig i fremtiden. Ved at tegne en forsikring er du sikker på, at du er klar til, når uheldet er ude.

Skrevet i: Forsikring

Få den bedste pris på lovpligtige forsikringer

august 19, 2015 by admin Skriv kommentar

Det kan godt være dyrt at stå uden forsikring, hvis der sker uheld eller man bliver berøvet. Priserne som forsikringsselskaberne holder sig, er dog ofte meget høje, og det kan derfor være fristende at lade være med at have en forsikring. Hvis man vælger dette så, skal man dog være bevist om risikoen, og sørge for at have en meget større opsparing i tilfælde af uheld. Lige meget om man er en person som ønsker at være godt beskyttet eller ej, så er der dog nogle forsikringer som du ikke kan komme udenom. De er nemlig lovpligtige. Vi har taget et kig på nogle af de forsikringer som du ikke kan komme udenom, og som du derfor som minimum bør undersøge hvor du kan få billigst.

Ansvarsforsikring til bilen

Hvis du ejer en bil, så kommer du ikke udenom at have en bilforsikring med minimum en ansvarsforsikring. Den dækker ikke din egen bil, hvis du kommer ud for en trafikulykke, men i tilfælde af at du laver skader på andre personer eller måske smadre en andens bil, så går den ind og dækker. Grunden til dette er lovpligtigt er selvfølgelig at andre ikke skal stå med en kæmperegning som ikke kan blive dækket, fordi du ikke havde sparet f.eks. 500.000 kroner sammen i tilfælde af du skulle komme ud for en trafikulykke.

Bilforsikringen er generelt en af de dyreste forsikringer, og selv hvis du nøjes udelukkende med en ansvarsforsikring, kan der være mange penge at spare ved at lave sammenligning af forsikring på bil.

Ansvarsforsikring som hundeejer

Hvis du har en hund, så er det på samme måde påkrævet at du har en ansvarsforsikring i tilfældet af at din hund laver skade på andre eller deres ejendele. Din hund er måske ikke bevist om at en vase kan være flere tusinde kroner værd, og får den væltet. I dette tilfælde er det godt at en forsikring dækker. På samme måde er der mange andre typer af skader som en hund let laver, da de selvfølgelig ikke tænker på samme måde som os.

Hundeforsikringen er sammenlignet med bilforsikringen selvfølgelig en mindre forsikring, men der kan alligevel godt være et ganske betydeligt beløb at spare ved at vælge det rigtige sted. Du kan læse mere og få en sammenligning af forsikring til dyr her.

Ansvarsforsikring til heste

Det er ikke kun hunde, hvor det ved lov er vedtaget, at de som minimum skal have en ansvarsforsikring. Dette gælder også heste. Heste er en stor investering, og langt de fleste vælger da også at supplere den med henholdsvis livsforsikring og sygeforsikring. Cirka 1/6 af hestene i Danmark har i løbet af året brug for sygeforsikringen, og det giver da derfor også ganske god mening. Lige meget hvad, så anbefaler vi at du får undersøgt hvor du kan få det billigst i forhold til dine behov.

Brandsikring

Indrømmet, denne forsikring er ikke lovpligtig, men så alligevel næsten. I de fleste tilfælde er du nemlig ”tvunget” til at tegne en brandsikring af banken og realkreditinstitutterne, hvis du gerne vil låne penge i forbindelse med købet af din næste bolig. Denne brandforsikring vil ikke dække alt dit indbo, og hvad du nu måtte have i og omkring huset, men det dækker selve bygningen, og banken kræver det som en sikkerhed for at du altid vil have penge til at kunne betale det meste af dit lån tilbage med.

Ovenstående er kun et lille udpluk af de mange forskellige typer af forsikringer, som vi danskere normalt tegner. Men bare fordi vi har mange forsikringer, så er det faktisk slet ikke ensbetydende med at vi går særlig meget op i dem. Derfor kan den gennemsnitlige familie også spare mellem 2.000 og 3.000 kroner på at få tjekket om der ikke findes billigere forsikringer til lige netop dem. Du kan læse mere om de forskellige typer af forsikringer på Forsikring.Guru, så du måske bedre kan finde ud af hvilke forsikringer du mener du kan spare væk, og hvilke du gerne vil have, samt selvfølgelig hvordan du yderligere får prisen ned på forsikringerne.

Skrevet i: Forsikring

Hvad er en udvidet ulykkesforsikring?

december 29, 2014 by admin Skriv kommentar

Måske kender du allerede til den traditionelle ulykkesforsikring. Den dækker skader med varige mén til følge på dig, eller andre personer, som er dækket ind under din ulykkesforsikring. Det kan f.eks. være i forbindelse med fald på trapper, trafikuheld og andre ubehagelig ulykker.

Men ud over den almindelige ulykkesforsikring, så at sige, findes der også det, som hedder en udvidet ulykkesforsikring. Det forholder sig nemlig sådan, at en helt almindelig ulykkesforsikring ikke dækker i alle tænkelige situationer.

Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at tegne en udvidet forsikring, så du er ekstra dækket ind, og dermed dækket ind på de områder, hvor du potentielt set også kan komme til skade. Det vil således være inden for områder, som ikke er omfattet af den almindelige ulykkesforsikring.

Eksempler på en udvidet ulykkesforsikring

Der findes rigtig mange forskellige former for tillægsforsikringer, når det handler om en udvidet ulykkesforsikring. Herunder ser du 2 klassiske eksempler på sådanne udvidelser, som netop kan gå ind og dække skader, som ikke dækkes ellers.

Tandskadedækning

Det er rigtig dyrt at gå til tandlægen, og hvis du er så uheldig at skulle have udført en større og mere omfattende operation, så kan der blive tale om tårnhøje udgiftsposter i dit budget.

Det gør ondt at have tandproblemer, men det gør mindst lige så ondt i pengepungen, hvis du skal betale for sådan en operation. Dette er godt eksempel på en udvidet ulykkesforsikring, som netop går ind og dækker yderligere i forbindelse med tandlægeregninger.

Farlig sport

Hvis du hyppigt udøver ekstremsport eller farlig sport, så kan du også være nødsaget til at tegne en udvidet forsikring, hvis du ville dækkes ordentligt ind.

Hvis du f.eks. springer i faldskærm, kører meget på snowboard, eller udøver lignende ekstreme sportsgrene, så vil der automatisk være en større risiko for, at du kommer til skade.

Skrevet i: Forsikring

Kasko og ansvarsforsikring – Hvad er forskellen?

december 17, 2014 by admin Skriv kommentar

De to mest anvendte forsikringer på biler er kaskoen og ansvarsforsikringen. Mange mennesker bliver dog oftest i tvivl om, hvad der er hvad, og hvilken forsikringer, der dækker hvilke skader. Især unge eller nye bilejere kan have problemer med at gennemskue forskellene.

Ansvarsforsikringen er først og fremmest lovpligtig. Den skal du tegne, hvis du er bilejer, hvad enten du vil eller ej. Den dækker nemlig skader, du forårsager på andre personers ejendele eller selve personen. Hvis du f.eks. kommer til at køre ind i en forankørende bil, fordi den pludselig bremser op, hvormed du forvolder skade på bilen, føreren eller begge, så dækker ansvarsforsikringen skaderne.

Kaskoforsikringen er derimod en frivillig forsikring. Den dækker eventuelle skader på din egen bil. Det behøver ikke kun være færdselsrelaterede skader – det kan lige såvel være skader i forbindelse med tyveri, brand eller hærværk.

Hvornår bør jeg købe kaskoforsikring?

Du skal dog ikke bare kaste dig hovedkulds ud i at tegne kaskoforsikringer til højre og venstre. Det skal nemlig kunne betale sig for dig at have en kaskoforsikring på din bil. Hvis din bil er meget gammel og ikke mange penge værd, så er det nemlig ikke sikkert, at det kan betale sig at forsikre den mod skader.

Som tommelfingerregel kan du sige, at hvis din bil er mindre end 20.000 kr. værd, så er det utænkeligt, at en kaskoforsikring kan betale sig – statistisk set. Du bør dog alligevel undersøge sagen nærmere på egen hånd, da de forskellige forsikringsselskaber sagtens kan have fordelagtige priser alligevel.

Kaskoforsikringen er som sagt frivillig. Du kan dog nogle gange komme ud for at blive bedt om at tegne en kaskoforsikring alligevel. Dette kan være aktuelt, hvis du låner penge i banken til at finansiere købet af en ny bil. I sådan en situation kan banken påbyde dig at tegne forsikring på bilen, så de har en sikkerhed i at låne dig pengene.

Skrevet i: Forsikring

Hvad er en husforsikring?

december 5, 2014 by admin Skriv kommentar

En husforsikring er en forsikring, du kan tegne for at sikre skader på dit hus. Når du er husejer, så er det dit personlige ansvar at betale for skader og vedligeholdelse af huset. Dette kan hurtigt komme til at koste rigtig mange penge, f.eks. hvis der sker store stormskader, hvis huset bliver udsat for hærværk eller andre ubehageligheder.

Derfor er huset også en af de ting, som er virkelig fornuftige at forsikre, da der er tale om rigtig mange penge. Herunder kan du læse om nogle af de forskellige underforsikringer, som falder ind under begrebet ’husforsikring’.

Ansvarsforsikring

Når vi taler om husforsikringer overordnet, så indbefatter det typisk både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen er den del af din husforsikring, som dækker skader på andre personer eller andre personers ejendele.

Det vil være skader, som du, som husejer, har erstatningsansvaret for. Hvis en gammel dame f.eks. falder på dit fortov, fordi der er galt, eller hvis en af dine tagsten ryger ned i naboens bil, så dækker ansvarsforsikringen.

Kaskoforsikring

Bygningskaskoforsikringen i en husforsikring dækker derimod skader på dit hus. Den dækker skader forvoldt af bl.a. frostsprængninger, stormskader og hærværk. Forsikringen er ikke lovpligtig, men rigtig mange banker og realkreditinstitutter stiller krav til dig om at tegne en sådan forsikring, hvis du f.eks. vil tage lån i huset.

Som en del af kaskoforsikringen indgår typisk en bygningsbrandsforsikring. Denne del af forsikringen dækker, som navnet antyder, skader i forbindelse med brand. Hvis dit hus brænder ned, så dækker forsikringen udgifterne i forbindelse med ødelæggelserne og slukningen af branden.

Indboforsikring vs. husforsikring

Der kan nogle gange opstå forvirring omkring forskellen mellem indbo- og husforsikring. En husforsikring dækker skader på selve huset.

Det vil sige skader på vægge, loft, tag osv. I modsætning til husforsikringen dækker en indboforsikring alle løse ting i huset, så at sige. Det kan være møbler, elektronik – kort sagt alt dit indbo og inventar.

Skrevet i: Forsikring

3 tips til din indboforsikring

december 5, 2014 by admin Skriv kommentar

Her får du 3 gode tips, som du kan tage med i dine overvejelser, når du kigger efter indboforsikring. Har du allerede en forsikring på dit indbo, så kan du bruge rådene herunder til at tjekke op på, om du har tegnet en korrekt forsikring eller ej.

Hvad dækker en indboforsikring?

En indboforsikring dækker kort sagt al indbo og inventar i dit hjem, hvis der sker skader. Som et dansk forsikringsselskab så fint har formuleret det, så dækker indboforsikringen alle de ting, der ville falde ud, hvis du vendte dit hus på hovedet og rystede det.

Der findes dog en masse tillægsforsikringer, som du kan tegne ud over indboforsikringen. Disse tillægsforsikringer varierer fra selskab til selskab, og de kan dække alt lige fra cykler til elektronik.

Derudover indeholder en typisk indboforsikring også en ansvarsforsikring, som dækker dig og alle andre, som bor i husstanden. Ansvarsforsikringen dækker skader, som du eller andre på bopælen forvolder andre personer eller andre personers ejendele.

Dine udeboende børn er også forsikret

Dette punkt er mange danskere ofte i tvivl om, og derfor ville vi lige slå det fast en gang for alle. Langt størstedelen af danske forsikringsselskaber tilbyder indboforsikringer, som også dækker dine børn, når de er flytter hjemmefra. Oftest vil den dække, indtil barnet er fyldt 21 år, og derudover må vedkommende ikke selv have børn.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit udeboende barn er dækket af din indboforsikring, så tjek din police igennem, eller kontakt dit forsikringsselskab. Det er f.eks. uheldigt, hvis dit barn vælger selv at betale for endnu en indboforsikring, hvis han eller hun allerede er dækket ind under din forsikring.

Mere info: dit-indbo.dk/forsikring

Sørg for at angive korrekt forsikringssum

Dette punkt er vigtigt. Når du skal tegne en indboforsikring, så vil selskabet typisk bede dig om at angive forsikringssummen, eller indbosummen, af dit indbo. Dette beløb er cirka-værdien af alt dit indbo, og dermed et tegn til forsikringsselskabet om, hvor dyrt det bliver for dem at dække dine ting, hvis uheldet er ude.

Du skal sørge for at ramme så præcist, som overhovedet muligt, af to årsager. Hvis du sætter summen for lavt, og uheldet er ude, så dækker forsikringen ikke alle udgifterne. Omvendt bør du heller ikke sætte den for højt, da du så vil komme til at betale alt for meget i forsikringspræmie, i forhold til hvad dit indbo er værd.

Skrevet i: Forsikring

Seneste indlæg

  • Effektiviser din markedsføring med flotte reklamegaver
  • Find den perfekte julegave til dine ansatte
  • Prisen på en rodbehandling
  • Danske virksomheder bruger millioner om året på at fjerne graffiti
  • Køb den rigtige julegave til medarbejderne i firmaet
  • Køb den rigtige julegave til medarbejderne i firmaet
  • Spar penge – Køb årets julegaver i god tid!
  • Vil du blive klogere på kryptovaluta?
  • Spar penge på din nye seng

Søg i arkiv

Kategorier

  • Forsikring
  • Investering
  • Kontor
  • Lån
  • Økonomi & husholdning
  • Sparetips
  • Uncategorized

Copyright © 2025 · Metro Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log ind